Kompanija Keprom nastavila sa donacijama PiC inhalatora

Nedjelja, 16.11.2014.

Kompanija Keprom, u osam Domova zdravlja u Kantonu Sarajevo donirala je ukupno deset inhalatora PiC Mr. Pingui. Time je Kompanija Keprom, inače uvoznik i distributer italijanskog brenda PiC Solution za Bosnu i Hercegovinu, uspješno nastavila akciju započetu tokom prošle godine, kada je PiC inhalatore Mr. Pingui dobilo ukupno 50 pedijatrijskih odjela širom Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Donirani inhalatori biće postavljeni u pedijatrijskim službama Domova zdravlja, i to po jedan u osam Domova zdravlja, dok će Domovi zdravlja Vrazova i Omer Maslić, kao dežurni dobiti po dva inhalatora.

Primopredaja inhalatora izvršena je u kancelariji direktorice Domova zdravlja Kantona Sarajevo, doktorke Dženane Tanović. Pored nje i predstavnika kompanije Keprom, na primopredaji inhalatora bili su prisutni i svi direktori Domova zdravlja Kantona Sarajevo.

Motiv kompanije Keprom da nastavi akciju započetu prošle godine bio je da se Domovi zdravlja opreme novim inhalatorima koji će pomoći liječenje malih pacijenata, pogotovo u sezoni alergija i respiratornih infekcija. Zato su predmet donacije bili upravo PiC inhalatori Mr. Pingui koji su svojim dizajnom specijalno prilagođeni djeci. 

 


Nazad
Srijeda, 03.01.2018.

Dječija robna kuća Aksa, u ponedjeljak 1. januara darivala je prvorođene bebe u gradovima u kojima ima svoje maloprodajne objekte. 

Četvrtak, 14.12.2017.

U srijedu 13. decembra u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, kompanija Keprom je pod pokroviteljstvom Klinike za dječije bolesti UKC Republike Srpske i Udruženja pedijatara Republike Srpske donirala deset Air family inhalatora proizvođača PiC solution. Inhalatore su dobili Domovi zdravlja u slijedećim gradovima: Laktaši, Pale, Srbac, Kozarska Dubica, Čelinac, Šipovo, Višegrad, Omarska, Ugljevik i Modriča.