Kompanija Keprom donira 50 inhalatora PiC Mr Pingui

Petak, 29.11.2013.

Kompanija Keprom je tokom novembra u  pedijatrijskim odjelima pri domovima zdravlja Bosne i Hercegovine donirala  inhalatore Mr Pingui. Ova akcija se nastavlja i tokom decembra, pri čemu će biti pokriveno ukupno 50 pedijatrijskih odjela širom Bosne i Hercegovine. Ovim je kompanija Keprom, kao generalni uvoznik italijanskog brenda PiC Solution, još jednom na djelu pokazala da su društveno odgovorno poslovanje i filantropija dio njene poslovne filozofije.

Motiv ove akcije je unaprijeđenje liječenja i zdravlja dece. Upravo iz tog razloga, kompanija Keprom donira Mr Pingui, inhalator koji je svojim dizajnom specijalno prilagođen djeci,  uz koji će mali pacijenti prijatnije podnijeti primjenu terapije u liječenju alergijskih i respiratornih infekcija.

Do sada je inhalator Mr Pingui dobilo dvanaest domova zdravlja iz Zeničko-dobojskog Kantona. Primopredaja je izvršena 20. novembra u prostorijama kantonalnog Ministarstva uz prisustvo ministrice Senke Balorde i direktora domova zdravlja.

Do sredine decembra, do kada akcija i traje, biće donirano još 38 inhalatora, i to 30 domovima zdravlja u Republici Srpskoj i 8 domovima zdravlja Kantona Sarajevo u Federaciji BiH.

 

 



 

Nazad
Srijeda, 03.01.2018.

Dječija robna kuća Aksa, u ponedjeljak 1. januara darivala je prvorođene bebe u gradovima u kojima ima svoje maloprodajne objekte. 

Četvrtak, 14.12.2017.

U srijedu 13. decembra u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, kompanija Keprom je pod pokroviteljstvom Klinike za dječije bolesti UKC Republike Srpske i Udruženja pedijatara Republike Srpske donirala deset Air family inhalatora proizvođača PiC solution. Inhalatore su dobili Domovi zdravlja u slijedećim gradovima: Laktaši, Pale, Srbac, Kozarska Dubica, Čelinac, Šipovo, Višegrad, Omarska, Ugljevik i Modriča.